Duurzaamheid

We zijn vastbesloten om het milieu te beschermen.

We werken elke dag aan het minimaliseren van onze CO2-uitstoot en gebruiken duurzame energie. Door continue innovaties willen we een bijdrage leveren aan het stoppen van de opwarming van de aarde. En we zetten ons in voor schoon water, lucht en duurzame landbouw. Want het is ons duidelijk: alleen samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan.

Onze maatregelen in detail

Arctic Living® Solar Farm

We hebben ons eigen zonnepark van 11 hectare en zijn van plan om binnenkort meer gebieden toe te voegen. Ook willen we elektriciteit opwekken uit windenergie en zijn we begonnen met het meten van de wind om de beste locaties voor productie te vinden. De procedures voor het verlenen van vergunningen voor windenergie zijn al gestart.

Duurzame grondstoffen

Onze papier- en folieverpakkingsmaterialen zijn gemaakt van 100 % gerecyclede grondstoffen, waarbij steeds meer gebruik gemaakt wordt van FSC-gecertificeerd golfkarton. 20 % van de houtcomponenten die we gebruiken voor bank- en bedframes is afkomstig van duurzaam gecertificeerd hout. Het is ons doel om dit percentage continu te verhogen. Omdat we verticaal geïntegreerd zijn, leggen onze grondstoffen kortere afstanden af naar onze productiefaciliteiten.